Piscine Liner

Linerul este o membrană etanşă din PVC, care are atât rol estetic, cât şi hidroizolant în piscină.

Poate avea diferite grosimi şi diferite nuanţe, atât uni, cât şi imprimate ( imitaţie mosaic, imitaţie marmură, etc ). Pentru utilizarea acestui tip de finisaj este obligatoriu piesele din ABS înglobate la baza şi în pereţii piscinei permită etansarea mecanică cu liner-ul prin garnituri specifice.

Linerul pentru piscine ( există şi liner pentru iazuri) se comercializează prefabricat sau role.
Linerul prefabicat are grosimi variabile, de la 0.3 până la 0,75 mm. El se croieşte şi se îmbină în fabrică. Se utilizează,în special, în cazul piscinelor DYI, care se comercializează sub formă de kit complet.. Este disponibil în variante de culori uniforme: albastru deschis, asbastru închis, verde, alb, negru, bej nisip, gri, sau imprimate în totalitate sau numai cu friza.

liner-piscina2

Linerul armat pentru piscină are grosimea de 1,5 mm şi este confecţionat din PVC armat cu ţesătură din poliester. Se croieşte la faţă locului prin termo-sudură. Este disponibil în variante de culori uniforme: albastru deschis, albastru închis, verde, alb, negru, bej nisip, gri deschis, gri închis sau imprimat în totalitate.
Argumente:

Costurile de instalare sunt, în general, mai mici faţă de alte finisaje, cum ar fi mozaic, gresie, torcret, etc.
Dacă piscină are o formă regulată, se poate comandă un liner prefabricat. Înainte de a comandă un liner prefabricat, asiguraţiva piscină se măsoară cu precizie, sau apelaţi la un profesionist pentru a face măsurătorile necesare.

În cazul piscinelor cu forme neregulate, finisajul cu liner se face fără probleme, cu menţiunea acesta va fi croit în piscină, bucată cu bucată, iar îmbinările vor fi termosudate cu echipament specializat, la temperaturi ce depăşesc 600 Grade Celsius.

Poate fi înlocuit cu uşurinţă, spre deosebire de finisajele de tip “ placare”
Garanţia generoasă dată de către producători, între 6 -15 ani. Atenţie, garanţia se aplică doar pentru impermeabilitate.

Este compatibil cu toate tipurile de structuri: beton, panouri din oţel sau răşină, cofraje din polistiren.